Onafhankelijke taxateurs van bedrijfsmatig onroerend goed
snel, secuur en scherp

RICS taxateurs Onafhankelijke Taxateurs Nederland nu ook in Zwolle

Interview met Corstiaan Schuld van Onafhankelijke Taxateurs Nederland 

 

Welk product biedt uw bedrijf en waarin onderscheidt dat zich van de concurrent?

Onafhankelijke Taxateurs Nederland (OTN) staat voor onafhankelijk taxeren van commercieel vastgoed. Het ‘onafhankelijk’ houdt in dat OTN geen andere belangen dient dan het uitbrengen van de correcte taxatie aan de opdrachtgever. Er zijn dan ook geen zakelijke connecties tussen Onafhankelijke Taxateurs Nederland en andere belanghebbenden in de vastgoedsector, zoals makelaars, projectontwikkelaars en financiers. Het ‘taxeren’ impliceert alle vakinhoudelijke vakbekwaamheid die u van een professionele taxateur kunt verwachten. Voor Onafhankelijke Taxateurs Nederland zijn de standaarden, voorschriften en ethische vereisten van de wereldwijde RICS-organisatie zowel de leidraad als de waakhond, om blijvend op hoog niveau te presteren, in het belang van onze opdrachtgevers. Ook voldoen de taxaties van Onafhankelijke Taxateurs Nederland aan de 28 aanbevelingen van PTA (Platform Taxateurs en Accountants).

 

Veel collega-taxateurs zijn werkzaam op een (woning-)makelaarskantoor, waar zij zich met name richten op de verkoop van woningen en bedrijfspanden. Taxaties zijn voor hen meestal bijzaak. OTN kiest heel bewust puur en alleen voor het taxatievak. Doordat we ons iedere dag  volledig kunnen richten op het taxatiegebied zijn we in staat onze kwaliteit hoog te houden.

 

Wat is de belangrijkste eigenschap die een succesvol ondernemer moet hebben?

De belangrijkste eigenschap van een ondernemer is het hebben van een eigen visie. Niet kijken naar een ander, maar je eigen koers uitzetten. Vernieuwend zijn en altijd de vraag stellen: "Kan het ook anders?".

 

Wat zijn de grootste veranderingen die uw bedrijf de afgelopen jaren heeft doorgemaakt?

De crisis heeft ons geleerd dat onderscheidend vermogen de toekomst heeft. Vanuit deze gedachte is Onafhankelijke Taxateurs Nederland opgericht. Waar veel makelaarskantoren het taxeren als bijzaak zien, richt OTN zich primair op de markt van commercieel vastgoed, zoals kantoren, bedrijfsgebouwen en winkels. Daarnaast taxeren wij woningcomplexen van institutionele beleggers en woningcorporaties, inclusief zorgverleners. Het specialiseren heeft onze dienstverlening op een veel hoger niveau gebracht.

 

Wat zou u anders doen als u opnieuw kon starten met de kennis van nu?

Veel eerder gestart zijn met een specialistisch taxatiebureau. Niet 10 ballen in de lucht proberen te houden, maar met één bal gewoon raak schieten. De markt toont aan dat er          duidelijk behoefte is aan specialisatie. Alleen op deze wijze kan de kwaliteit gewaarborgd blijven en zich ontwikkelen.

 

Wat was 2013 voor jaar voor ondernemers in uw bedrijfstak?

2013 is voor taxateurs een van de beste jaren ooit geweest. De aanhoudende financiële crisis gaat gepaard met strengere regelgeving omtrent vastgoedfinancieringen. Waar banken voorheen eens per 5 jaar om een taxatierapport vroegen, vragen ze nu bijna jaarlijks om een specialistische taxatie. Daarnaast zijn de eisen welke aan taxateurs worden gesteld vele malen strenger geworden. Hierdoor zijn veel taxateurs niet meer bevoegd, met als resultaat de groeiende vraag naar specialistische taxatiebureaus.

 

Wat zijn de grootste uitdagingen voor u als ondernemer anno 2014?

Vanuit de AFM worden de eisen welke aan taxateurs worden gesteld steeds strenger.

Bijblijven qua kennis, titels halen en behouden en ons nog verder onderscheiden van de collega's is onze grootste uitdaging voor 2014. We hebben de ambitie om Onafhankelijke Taxateurs Nederland te laten uitgroeien tot de toonaangevende taxateur van commercieel vastgoed van Nederland.

 

Contact met Corstiaan Schuld van Onafhankelijke Taxateurs Nederland in Zwolle

Vraag nu het gratis boekje aan “Vastgoed en Taxatie” van auteur Herman G.M. Wentzel MRE MRICS RT

Vraag nu een offerte aan voor de taxatie van uw commercieel vastgoed.

Heeft u een specifieke vraag of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Efficiënt en laagdrempelig

  • Voor alle taxaties van commercieel vastgoed
  • Volstrekt onafhankelijk 
  • Onderbouwde taxatie 
  • Ook kleinere objecten 
  • In zeer korte tijd een RICS-taxatie